Je bekijkt nu Europa’s oudste werkende asfaltmachine van fabrikant Ammann gaat worden tentoongesteld in het nieuwe wegenbouwmuseum

Europa’s oudste werkende asfaltmachine van fabrikant Ammann gaat worden tentoongesteld in het nieuwe wegenbouwmuseum

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

wegenbouwmuseum

‘Bouwmachines van Toen’ in Vinkel. De Achterhoekse familie Verhoeve heeft naast deze Ammann-machine ook een antieke wals van Thiadens aan het museum geschonken.

De gift aan het nieuwe museum is eigenlijk een verjaardagscadeau van Verhoeve, dat dit jaar het 160-jarig bedrijfsbestaan viert. Verhoeve begon ooit als stratenmaker, werd later aannemer en is tegenwoordig een ingenieurs- en adviesbureau.

Fabrikant Ammann wilde de asfaltmachine graag hebben

‘Met name de asfaltmachine is zeer speciaal’, zegt Sjoerd Verhoeve. ‘Het is de oudste werkende asfaltmachine, zeker in Europa. Fabrikant Ammann zou deze erg graag in bezit willen hebben, maar wij gaven als familie de voorkeur aan het nieuwe museum Bouwmachines van Toen.’

Mooie nieuwe plek voor Nederlands bouwerfgoed

De oprichters van het nieuwe museum hebben volgens Verhoeve hun nek uitgestoken. ‘Na de sluiting van het Weg- en Bouwmuseum in Harderwijk wordt het Nederlandse bouwerfgoed een mooi nieuw onderkomen geboden. De geschiedenis van het grond-, weg- en waterbouwmaterieel komt weer tot leven. Dit wordt een belevenis voor jong en oud, een unieke locatie voor de liefhebber en een uitdagende omgeving voor vrijwilligers’, aldus Verhoeve.

Het museum in het Noord-Brabantse Vinkel opent zijn deuren in 2020.

 

Bron: Bouwmachines.nl