Je bekijkt nu Rouwmaat investeert in een Ammann ARS 70 Stage V

Rouwmaat investeert in een Ammann ARS 70 Stage V

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Rouwmaat heeft een nieuwe Ammann grondverdichtings wals in gebruik genomen. De ARS 70 (zie link) is de opvolger van de ASC 70. Dit nieuwe type is een niet alleen een stuk compacter als zijn voorganger, maar overtreft hem ook op het gebied van comfort en gebruiksgemak.

Rouwmaat investeert in een Ammann ARS 70 Stage V 1In de ruime cabine heeft de machinist een goed uitzicht rondom en op de drum. Een comfortabele draaibare stoel met armsteun en instelbare stuurkolom zorgt voor een ergonomische werkplek. Door de hydrostatische aandrijving, heeft de machine geen achteras, waardoor de achterkant laag blijft, net als het zwaarte punt van de machine. Dit zorgt voor extra stabiliteit tijdens het verdichten.

 

Rouwmaat investeert in een Ammann ARS 70 Stage V 2Centraal op het stuur zit een geïntegreerde LCD display. Hierop zijn alle vitale machines functies en de verdichtingsmeter af te lezen. Het Ammann ACE Force verdichting systeem geeft op de display de absolute verdichtingsgraad weer.

Met een moderne Kubota Stage V dieselmotor + roetfilter voldoet deze grondverdichtingswals uiteraard aan de strengste milieu normen. Hierdoor wordt de uitstoot tot een minimum beperkt en is dit type circa 20% zuiniger als zijn voorganger de ASC 70.

Op verzoek van Rouwmaat is de machine gespoten in de herkenbare bedrijfskleuren. De nieuwe machine is direct ingezet bij de aanleg van een nieuw distributiecentrum DC Bijsterhuizen (Wijchen)