Hydrostatische aandrijving

Alle zwaardere trilplaten uit de APH serie zijn door Ammann uitgevoerd met hydrostatische aandrijving. In dit type machine zijn de traditionele twee aandrijf poelies en V-snaar vervangen door een hydraulische pomp- en motor.

De voordelen

Slip in de aandrijving is niet meer mogelijk. Hierdoor is het verdichtingsresultaat onder alle omstandigheden altijd optimaal.

Minder onderhoud

Ook is het periodiek onderhoud zoals het spannen en vervangen van de v-snaar niet meer nodig. En een onderdeel zoals de slijtage gevoelige centrifugaalkoppeling is hierdoor niet meer nodig.

Op jaarbasis levert dit een aantrekkelijk besparing in de onderhoudskosten op en komt dit daarmee bedrijfszekerheid verder ten goede. Niet alleen komt dit de productiviteit ten goede maar ook de kwaliteit van het geleverde werk.

APH-serie-schema-hydrostatische-aandrijving

Drie assen techniek

Het verdichten van een zware kleiige bodem of een bodem met een hoog vochtigheidsgehalte levert in sommige gevallen problemen op. In veel gevallen zal een traditionele trilplaat met twee assen dan onvoldoende vooruitlopen. Mede voor dit soort omstandigheden heeft Ammann een trilplaat met drie assen techniek ontwikkeld. In de video (MP4) wordt het verschil in sprongverloop kort in beeld gebracht.

Deze unieke techniek is door Ammann gepatenteerd en zorgt voor ongeëvenaarde klim en verdichtingskracht.

Toepassing 3 assen in APH serie

Met behulp van deze door Ammann gepatenteerde techniek wordt toepgepast in de hydrostatisch aangedreven types. Dit betreft de types APH 5030, APH 6530, APH 100-20 en de APH 110-95. Deze machines zijn bovendien herkenbaar aan het logo met cijfer 3 dat hieronder staat afgebeeld.

logo-3-assen-techniek

Intelligente verdichtingstechniek

Nauwkeurige en transparante informatie over kwaliteit van de verdichting is steeds belangrijker op het werk. Ammann is daardoor in 1998 gestart met de komst van Ammann Compaction Expert (ACE).

Een geautomatiseerd verdichting- en controlesysteem dat de afgelopen jaren steeds verder is ontwikkeld. Het enige systeem dat automatisch de amplitude en frequentie aanpast op basis van de bodemeigenschappen.

ACE force en ACE pro zijn de daarvoor beschikbare systemen op de walsen en het meer eenvoudige ACE eco voor op de zware serie (APH) trilplaten.

Machine Technologie 1

Combi walsen

Een onderscheid in walsen wordt gemaakt door de keuze van een stalen rol (drum) of luchtbanden. En ook in toenemende mate een combinatie van beide.

Het voordeel van een combi wals is, dat er twee eigenschappen in één wals gecombineerd worden het voor verdichten (kneden) met banden en het aftrillen met de gladde drum.

Walsen met stalen rollen kunnen worden onderverdeeld in statistische walsen en dynamische walsen (trilwalsen).

De compacte walsen van Ammann (ARX serie) zijn ergonomisch in gebruik, erg eenvoudig in het onderhoud en de nieuwe -2 serie met de Kubota T4f motoren zijn daarnaast ook nog eenvoudig met de hand van “in lijn” naar “in offset” te verstellen als de tandemwals is uitgevoerd met twee stalen drums. In deze productvideo (https://youtu.be/UpYg9Z_okKA ) is ook het verstellen van de machine goed zichtbaar.

combiwals