Je bekijkt nu Infra Relatiedagen Hardenberg 2023

Infra Relatiedagen Hardenberg 2023

Op deze eerste Infra Relatie dagen na corona mochten wij in Hardenberg gelukkig weer vele bezoekers verwelkomen. Er was veel aandacht voor emissie vrij werken. Dat was toch vaak een terugkerende onderwerp van gesprek op deze beurs. Zero emissie is inmiddels niet meer weg te denken uit de infra wereld en dit nieuwe werken ontwikkeld zich snel binnen de sector. Ammann speelt hier nu ook op in met een nieuwe generatie elektrisch aangedreven machines.

Nieuwe Zero Emissie generatie trilplaat en stamper

Infra Relatiedagen Hardenberg 2023 1Ammann introduceert een aantal nieuwe machines met elektrische aandrijving. Deze e generatie machines zijn onlangs op de BAUMA in München reeds aan het grote publiek gedemonstreerd.

De nieuwe trilstamper eATR 68 en lichte vooruit trilplaat eAPF 12/40 zijn uitgevoerd met de beproefde Honda techniek en nieuwe generatie elektromotor van Honda; de GXE2.0S.

De Li ION accu/batterij is geschikt om snel te laden en is ook goed toegankelijke waardoor het wisselen snel en eenvoudig kan. Deze nieuwe generatie trilplaat en stamper worden, naar verwachting, nog voor deze zomer leverbaar.

Zware elektrische trilplaat eAPH70/95

Met deze nieuwe vooruit/achteruit trilplaat is Ammann uniek in de markt. Het krachtig en emissievrij verdichten van verschillende grondsoorten is hiermee mogelijk. Met een slagkracht van 70 kN beschikt deze zware trilplaat over een zeer hoge verdichtingskracht. Deze nieuwe machine is ook uitgevoerd met de (unieke) 3 assen techniek van Ammann. De APH serie met 3 assen staan bekend als echte probleem oplossers.

Aandrijftechniek en besturing

De elektromotor drijft de hydraulische aandrijving- en besturing aan. Hierdoor is er vrijwel geen kans op slip en behoeft deze premium aandrijving weinig onderhoud. Een ACE verdichtingsmeter (LED) is standaard op de machine aanwezig. Het laden van de accu’s gaat eenvoudig en snel via een standaard 220 Volt aansluiting.

Op de foto hieronder is deze nieuwe generatie machines te zijn (BAUMA 2022).

Infra Relatiedagen Hardenberg 2023 2