Je bekijkt nu De introductie van drie elektrische Ammann machines op de Infra relatiedagen 2024

De introductie van drie elektrische Ammann machines op de Infra relatiedagen 2024

Zero emissie is inmiddels niet meer weg te denken uit de infra wereld. Het nieuwe werken is sterk in opkomst en ook op deze beurs besteedt W&H daar veel aandacht aan. Er worden drie nieuwe elektrische Ammann machines gepresenteerd op deze beurs.

De introductie van drie elektrische Ammann machines op de Infra relatiedagen 2024 1Elektrische trilstamper eATR 68

Deze krachtige elektrische trilstamper van Ammann (die beslist niet onder doet voor het benzine model) heeft een slagkracht van 13,5 kN. De stamper is uitgevoerd met een 3 standen schakelaar voor het regelen van de loopsnelheid. De machines beschikken over een zeer goede balans, loopt vlot en werkt daardoor erg prettig. Uiteraard worden de trillingen voor de gebruiker goed geabsorbeerd door trillingsdempers die zorgen voor lage hand- arm vibraties (H.A.V.) Voor de elektrificatie van deze machine is gebruik gemaakt van de beproefde Honda techniek. De eART68 is direct leverbaar. Klik hier voor aanvullende informatie.

Ammann werkt met Honda Technologie

Honda wordt internationaal erkend voor haar expertise en leiderschap in het ontwikkelen en maken van een groot aantal producten waaronder de industrie motoren. Met ruim 75 jaar ervaring beschikt Honda over een zeer ruime ervaring. Voor de elektrificatie van de lichte trilplaat en stamper heeft Ammann voor Honda als leverancier gekozen. De componenten zoals de elektromotor, controller, lader en accu zijn reeds beproefd en getest in de praktijk. De introductie van drie elektrische Ammann machines op de Infra relatiedagen 2024 2

De introductie van drie elektrische Ammann machines op de Infra relatiedagen 2024 3De Honda lithium ion accu (DO72104Z) en Honda snel lader (CV 728SZ) zijn voor eATR 68 en eAPF 12/40 beide machines gelijk en dus onderling uitwisselbaar. De Honda elektromotor GXE 2.0 zorgt voor een betrouwbare en krachtige aandrijving die weinig onderhoud nodig heeft. Voor het beschermd vervoeren van de Honda accu’s is er ook een speciale beschermkoffer (hardcase) beschikbaar.

Elektrische compacte trilplaat eAPF 12/40

De introductie van drie elektrische Ammann machines op de Infra relatiedagen 2024 4De AMMANN eAPF 12/40 is een lichte trilplaat (12 kN) die standaard wordt geleverd met een wielstel en opklapbare stuurboom. Als optie is een watertank of een vulkolan mat leverbaar. Beide opties kunnen zonder gereedschap gemonteerd worden. De eAPF 12/40 is direct uit voorraad leverbaar Klik hier voor aanvullende informatie.

Primeur zware trilplaat eAPH 70/95 met 3 assen techniek

Deze machine is absoluut uniek in de markt. Een voor- en achteruit trilplaat met elektrisch /hydraulische aandrijving en 70 kN slagkracht. Bovendien is deze zware trilplaat uitgevoerd met de bekende Ammann 3 assen technologie voor een krachtige verdichting en beschikt daardoor over een goed klimvermogen, zelfs op een vochtige bodem.

Laadcycli 0 – 80% binnen 180 minuten / 0 – 100% binnen 240 minuten. Werktijd circa 70 minuten. Accu IPF; of lithium-ijzer-fosfaat (dit is een lithium-ion accu met lithium-ijzer-fosfaat LiFe (PO4) als kathode). De eigenschappen van deze accu staan algemeen bekend als stabiel en veilig.

De introductie van drie elektrische Ammann machines op de Infra relatiedagen 2024 5Deze genoemde gegevens zijn een indicatie van de prestaties die uiteraard sterk afhankelijk is van een aantal omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld de buitenlucht temperatuur, bodemgesteldheid, gevraagde vermogen, etc.

De besturing van de machine gaat soepel met behulp van de bekende AMMANN hydrostatische besturing d.m.v. een Orbitrol. En ook de aandrijvingen van de onbalansassen in de trilbak gaat hydraulisch waardoor slip in de aandrijving practisch is uitgeloten en daarmee zo goed als onderhoudsvrij is.

De eerste serie machines van de eAPH 70/95 gaan uitgeleverd worden in het 2e kwartaal 2024. Voor aanvullende informatie klik hier.