Je bekijkt nu AFW 150-2 uniek in de markt. Deze veelzijdige mini is inzetbaar voor de aanleg van half verhardingen en asfalteren van fiets- en wandelpaden.

AFW 150-2 uniek in de markt. Deze veelzijdige mini is inzetbaar voor de aanleg van half verhardingen en asfalteren van fiets- en wandelpaden.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

In de basis heeft AMMANN  de AFW 150-2 speciaal ontwikkeld voor het asfalteren van freesvlakken, fiets- en wandel paden. Maar is daarnaast ook bijzonder geschikt voor het aanbrengen van half verhardingen.

Door de zeer compacte afmetingen is deze mini asfaltspreider, samen met een shovel, eenvoudig en goedkoop te transporteren en met één persoon te bedienen. In Duitsland is deze machine al jaren populair bij het asfalteren van fietspaden en de aanleg van glasvezel netwerken. Bekijk ook deze video asfalteren met de AMMANN AFW 150-2.

AFW 150-2 uniek in de markt. Deze veelzijdige mini is inzetbaar voor de aanleg van half verhardingen en asfalteren van fiets- en wandelpaden. 1De werkbreedte van de hydraulisch verstelbare balk loopt van 800 – tot 1300 mm. Met behulp van de optionele verbreding set kan dit worden uitgebreid tot 1650 mm. De laagdikte is instelbaar van 5 tot 100 mm.

Door middel van hydrostatische aandrijving worden beide achterwielen aangedreven. Het voorwiel wordt hydraulisch gestuurd door middel van een Orbitrol. De hopper bak heeft een inhoud van 0,6 m² en de vulopening kan worden vergroot door extra opzetstukken.

Aanleg van paden met half verhardingen

Dit soort wandel paden worden populairder en komen op steeds meer plaatsen voor. Met name in parken, recreatie terreinen en op landgoederen. Vaak worden er natuurlijke materialen gebruikt zoals bijvoorbeeld kleischelpen, Padvast en Graustabiel. Ook voor deze toepassing heeft deze mini spreider zich inmiddels al bewezen.

Half verhardingen komen met name goed tot hun recht in een natuurlijke omgeving. En het is mogelijk om een weg aan te leggen zonder het karakter van de natuurlijke omgeving aan te tasten. De kleur en uitstraling en het natuurlijke materiaal zijn goed aan te passen aan de omgeving vormen een duurzaam alternatief voor asfalt en straatwerk.

Machinaal verwerken van half verhardingen.

Speciaal voor de gemechaniseerde aanleg van deze paden schafte aannemersbedrijf Hachmang uit Noordwijkerhout een combinatie aan van de AFW 150-2 samen met een ARX-12 tandemwals. Hachmang is een familiebedrijf dat sinds 1989 actief is op het gebied van grond- en sloopwerken.

AFW 150-2 uniek in de markt. Deze veelzijdige mini is inzetbaar voor de aanleg van half verhardingen en asfalteren van fiets- en wandelpaden. 2Het Noordwijkerhoutse aannemersbedrijf heeft zich steeds meer gespecialiseerd in het plaatsen van damwanden en bestratingen en de aanleg van half verhardingen. Om half verhardingen efficiënter aan te brengen is geïnvesteerd in deze gemechaniseerde oplossingen. De machine is al op meerdere projecten ingezet en voor de verschillende opdracht gevers, zoals bijvoorbeeld de gemeente Katwijk, de Keukenhof en Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijk.

Bekijk ook deze video de aanleg van paden half verhardingen met de AMMANN AFW 150-2.