Je bekijkt nu Ammann op Infra relatiedagen Hardenberg

Ammann op Infra relatiedagen Hardenberg

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

infra-relatiedagen

Infra relatiedagen

Dit jaar mochten wij op de beurs in Hardenberg vele belangstellenden ontmoeten. Op de stand stonden de verschillende modellen trilplaten en stampers opgesteld. Met name de hydrostatisch aangedreven trilplaten konden rekenen op meer dan voldoende belangstelling. Het hydraulische onderhoudsarme en betrouwbare aandrijf concept van Ammann spreek klanten aan. Ook de twee mobiele Liebherr grondverzet machines zorgden ook voor de nodige aantrekkingskracht.

Upgrade van de APR en APH modellen

Ammann heeft series APR (reversible) en APH (hydrostatic) modellen verder gemoderniseerd. Ook is de nieuwe, logische type aanduiding, van de APF modellen reeks verder doorgetrokken. De type aanduiding bestaat voortaan uit een samenstelling van slagkracht en werkbreedte.

Uiterlijke kenmerken

De vernieuwde generatie voor- en achteruit platen en de hydrostatisch aangedreven zware machines zijn uiterlijk direct herkenbaar aan de zwarte gietstalen onder plaat. Naast uiterlijk zichtbare aanpassen zijn er ook meerdere technische aanpassingen doorgevoerd. Zo hebben de APH modellen allemaal een nieuwe kap gekregen. Deze is robuuster en de componenten zijn extra beschermd. De APR modellen hebben een nieuwe frame voor de bovenbouw gekregen dat meer bescherming en stevigheid biedt maar daarnaast ook voorzien is van een geïntegreerde hijshaak.

Nieuwe trilplaat APR 40 / 60Ammann trilplaat APR 40 /60

De APR 40 / 60 is de opvolger van de APR 3520. Met 40 kN slagkracht en een werkbreedte van 60 cm is dit een krachtige machine. Deze allround trilplaat is omkeerbaar en heeft een frequentie van 65 Hz, net als de lichtere APR 30 / 60. Met een grotere slagkracht, lichtere maar langere onderbouw is deze machine snel lopende machine geschikt voor het verdichten van laagdiktes tot 40 cm (gemengde grond) en af trillen van straatwerk. Aan een goede ergonomie is gedacht door toepassing van nieuw ontwikkelde trilling absorptie rubbers. Hierdoor is de belasting voor de gebruiker erg laag; H.A.V. ≤ 2.5 m/sec ².

Herintroductie APF 1240 ClassicAmmann trilplaat APF 1240 Classic

Mede in verband met het succes uit het verleden is de Ammann APF 1240 Classic geherintroduceerd. Hier toe is besloten om zo in te spelen op onder meer de herhaalde vraag uit de asfalt markt. Deze handzame trilplaat (slechts 69 kg) beschikt over zeer compacte afmetingen. Mede in verband met de populariteit van deze trilplaat, met name voor asfalt reparaties, is er een standaard uitvoering die wordt geleverd compleet met watertank en wielstel.

TKD Almere

De volgende beurs waar wij u graag hopen te ontmoeten is alweer over een paar maanden. Dit is op  de technische contactdagen in Almere.  Ammann en Wynmalen & Hausmann zullen hier weer goed vertegenwoordigd zijn. Ook is er op de TKD gelegenheid om de verschillende machines in de praktijk te testen. Wij hopen u alvast te mogen ontmoeten van 11 t/m 13 juni op de Nobelhorst in Almere.