Je bekijkt nu Nieuw generatie schonere dieselmotoren op Ammann trilplaten

Nieuw generatie schonere dieselmotoren op Ammann trilplaten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Nieuw generatie schonere dieselmotoren op Ammann trilplaten 1Nieuw generatie schonere dieselmotoren
Het belang van een lagere uitstoot wordt steeds groter. Met name in de bouwsector wordt er door veel partijen hard gewerkt om de uitstoot – en belasting voor de omgeving verder terug te dringen. Steeds meer opdrachtgevers stellen strengere eisen in bestekken. Hierdoor komen er steeds vaker vragen over de uitstoot van materieel.

Hoe weet je aan welke norm de Ammann trilplaat voldoet?
Vrijwel alle dieselmotoren die op dit moment wordt gebruikt door Ammann voldoen tegenwoordig aan de Stage V norm. De hiernaast afgebeelde APH 60/85 wordt aangedreven door een Hatz 1D81S dieselmotor.

Hoe zie je aan welke norm mijn trilplaat voldoet?
Het typeplaatje van de motor fabrikant biedt hierover uitkomst. Als de motor aan de Stage V norm voldoet kan je dit aflezen op het typeplaatje. Op dit plaatje staat het nummer van het certificaat dat is afgeven voor de betreffende motor. In het certificaat wordt de emissie norm vermeld.

Nieuw generatie schonere dieselmotoren op Ammann trilplaten 2

Type plaatje Hatz motor
Zie hier naast het voorbeeld van het typeplaatje van de 1D81 S motor. Deze dieselmotor wordt gebruikt voor de aandrijving van de zware trilplaat de Ammann APH 60/85.
Deze zeer betrouwbare dieselmotor wordt ook gebruikt op de Ammann APH 65/85 trilplaat. Dit model is uitgevoerd met de unieke 3 assen techniek.
Op het typeplaatje van de motor wordt naast het bouwjaar en serienummer ook aangegeven welk emissie certificaat van toepassing is. Voor dit certificaat van deze betreffende 1D81S dieselmotor klik hier.

Certificaten dieselmotoren
Op de website van Hatz zijn de certificaten beschikbaar voor de door Ammann veel toegepaste types dieselmotoren; 1B20, 1B30, 1B40, 1D50, 1D81 en 1D 90 dieselmotor zie link certificaten.