Je bekijkt nu AMMANN viert 150 jarige bestaan op de BAUMA 2019

AMMANN viert 150 jarige bestaan op de BAUMA 2019

Enkele duizenden bezoekers heeft Ammann mogen verwelkomen op Bauma in München. Deze grootste bouwmachine beurs ter wereld is onlangs gehouden van 8 tot en met 14 april jl. Tijdens deze editie waren er meer dan 100 producten ten toon gesteld op de bijna drieduizend vierkante meter grote expositie ruimte. Uiteraard viel er door dit zeer speciale jubileum jaar veel te vieren.

“Bauma 2019 gaf ons een uitstekende gelegenheid om deze mijlpaal te delen met onze wereldwijde klanten, partners en dealers”, aldus Hans-Christian Schneider, CEO van Ammann. De Ammann-stand was gebouwd rond het thema duurzaamheid, productiviteit en connectiviteit. Veel product displays tonen de betrokkenheid van Ammann bij dit thema waar innovatie de boventoon voerde..

ammann-stand-bauma-2019
AMMANN viert 150 jarige bestaan op de BAUMA 2019 1

Ammann introduceert veel nieuwe producten

Op Bauma 2019 is de nieuwe serie ARS grondverdichtingswalsen geïntroduceerd. Dit is een volledig nieuw ontwikkelde serie grondverdichtingswalsen van 7 tot 22 ton. Met deze nieuwe lijn singledrum walsen wordt de succesvolle ASC serie opgevolgd welke meer dan vijftien jaar in productie is geweest. Bij ontwikkeling van de ARS serie is vastgehouden aan het succesvolle “No rear axle” aandrijfconcept. Door hydrostatische aandrijving toe te passen kan het ontwerp van de achterzijde zeer compact en laag gehouden worden. Dit zorgt voor een zeer goed zicht naar achteren voor de machinist en daarnaast ook voor een extra laag zwaartepunt.

Door het nieuwe ontwerp is de 7 ton machine 80 cm korter dan zijn voorganger. Door deze compactere bouw is manoeuvreren in beperkte ruimte nog eenvoudiger geworden. Hierdoor lijkt de nieuwe ARS 70 wel een gewichtsklasse lager. En toch levert de ARS 70 zelfs het hoogste verdichtingsvermogen in zijn klasse!

Ook het rondom zicht is verder verbeterd doordat ROPS nu volledig is geïntegreerd in de cabine. Op het stuurwiel zit een nieuw multifunctioneel display waarop alle belangrijke functies bedient kunnen worden. Het doel van lagere kosten of ownership wordt behaald met ECO drop. En mede door toepassing van nieuwe Kubota Stage V motoren uitgevoerd met DOC+DPF.

Ammann exposeerde een nieuwe lijn APH hydrostatisch aangedreven trilplaten. De huidige succesvolle serie staat bekend om hun kracht, duurzaamheid en beperkte behoefte aan onderhoud. Deze nieuwe serie hydrostatisch aangedreven zware trilplaten gaan vanaf het vierde kwartaal in productie en behouden de populaire kenmerken van hun voorgangers. Naast een gewijzigde typeaanduiding en vernieuwd design is er veel aandacht besteed aan het verder reduceren van hand-arm trillingen (HAV) en wordt de nieuwste motortechnologie toegepast.
Er is veel aandacht besteed aan verbetering van ergonomie en milieu. Daarnaast is aangekondigd dat het vernieuwde Servicelink op deze machines zal worden geïntroduceerd. Deze vernieuwde tool voor machine management zal werken op Bluetooth low energy techniek. Ook wordt het systeem standaard geleverd op alle machines en zelfs op machines zonder eigen accu.

“Bauma 2019 gaf ons een uitstekende gelegenheid om deze mijlpaal te delen met onze wereldwijde klanten, partners en dealers”, aldus Hans-Christian Schneider, CEO van Ammann. De Ammann-stand was gebouwd rond het thema duurzaamheid, productiviteit en connectiviteit. Veel product displays tonen de betrokkenheid van Ammann bij dit thema waar innovatie de boventoon voerde..

AMMANN viert 150 jarige bestaan op de BAUMA 2019 2

Tot slot is er op deze Bauma nog de nieuwe serie ARX tandemwalsen geïntroduceerd. Naast de toepassingen van schonere motoren (Kubota T4f) zijn de walsen uitgevoerd met een volledig nieuw ontwikkeld en onderhoudsarm knikpunt. Mede voor de machinist zijn de geluidsniveaus verder gereduceerd en is het dashboard opnieuw vormgegeven. Standaard worden de machines geleverd met LED werkverlichting met extra hoge lichtopbrengst. Deze nieuwe serie ARX walsen zijn niet alleen beschikbaar met een dubbele drum maar ook als combi met banden achter. Van alle types zijn de drums eenvoudig om te stellen, met de hand, van in-line naar offset “hondegang”.